Kirjasto juuri nyt!

spy_0.png

Kirjastokävijöiden lainoja, varauksia ja klikkauksia aistimalla saadaan tulevaisuudessa innostavaa tosiaikaista tietoa aivan uusimmista kiinnostuksen kohteista. Tätä tietoa voidaan hyödyntää näkyvästi vaikkapa esittämällä sitä kirjastotilassa tai itsestään päivittyvällä www-sivulla.

Teimme Diggin inspiroimana visuaalisen esityksen kirjaston luettelotiedoista.

Teokset ilmestyvät sivulle aikajärjestyksessä sen mukaan, miten niitä on klikattu demojärjestelmässämme. Mitä enemmän kiinnostusta teos on herättänyt, sitä isommalla sen nimi näkyy animaatiossa.

Jatkossa kirjastojärjestelmän tulisi rajapintojen avulla tarjota reaaliaikaista tietoa vaikkapa kirjojen menekistä, jolloin tämän kaltaiset esitykset voisivat käyttää oikeaa dataa.

Vastaavaa animaatiota voi hyödyntää erilaisissa tiloissa: internetissä, projisoimalla sitä kirjaston seinälle, näyttämällä sen suurella ulkoilmanäytöllä tai kirjaston kosketusnäytöllä, jolloin teoksen voi löytää osoittamalla sen nimeä.

Erilaisilla rajauksilla animaatio toimii eri konteksteissa — lastenosastoilla siinä näkyy lastenkirjat, musiikkiosastolla levyt. Samoin aikaskaalaa ja animaation nopeutta voi helposti vaihdella. Animaatiossa voi näkyä kirjojen lisäksi myös kirjaston tapahtumia ja uutisia.

Prototyyppi on rakennettu näillä avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla: