LibraryThingin appsi kirjastoille julkaistu

LibraryThingin mobiilipalvelu kirjastoille on täällä.

Library Anywhere on palvelu, joka tekee mobiilisti kaiken mitä kirjastojen tavalliset aineistoluettelot tekevät (haku, varaus, lainojen uusiminen). Tämän lisäksi se löytää lähimmät kirjastosi, tietää kirjastojen aukioloajat ja yhdistää aineistoihin LibraryThingin tagit, suositukset ja noin puoli miljoonaa LibraryThingiin kirjoitettua arviota.

Siis puoli miljoonaa arviota.

Library Anywhere on käyttäjälle ilmainen. Kirjastot voivat liittää itsensä palveluun. Palvelu toimii ”yleisimmillä OPACeilla”. Tällä hetkellä löytyy selainversio ja iPhone-appsi. Android-sovellus on luvattu tämän vuoden puolella.

Kaappauksia iPhone-sovelluksesta:

On aina mielenkiintoista, kun kirjastoa konseptoidaan kirjastojen ulkopuolella. Etenkin, kun se tapahtuu aidoissa yhteisöissä kuten LibraryThing. Library Anywhere ei ole mitenkään radikaali muutos kirjastojen hakuliittymiin, ei ainakaan ensimmäisessä versiossaan. Mutta jotain perustavasti oikeaa on siinä, että kehitys lähtee yhteisöstä.

Kirjat ovat kai edelleen olemassa yhteisöjä eikä hakemista varten.