Springer tarjoaa DRM-vapaita e-kirjoja kirjastoille

DRM

Flickr: Mllerustad

Saksalainen Springer on alkanut tarjoamaan DRM-vapaita e-aineistoja kirjastoille. Akateemisella puolella Springer on ihan merkittävä tekijä. Kirjastoille tarjottava katalogi kattaa noin 40 000 e-kirjaa.

Ainakin tarinan mukaan Springer on vastannut kirjastoilta saatuun palautteeseen. Tiedekirjastoille e-julkaisut ovat arkea, mutta ison toimijan DRM-vapaus on silti hyvä uutinen — myös meille yleisille kirjastoille. Esimerkit kannustavat löytämään ratkaisuja, DRM:llä tai ilman.

Juttu päätyi oikein Boingboingiin asti. Kannattaa lukea myös kommentit, joista ensimmäinen on Springeriltä.

Ps. Olin missannut tämän, mutta Yhdysvalloissa kirjastot ovat löytäneet ainakin yhden ratkaisun DRM-vapaaseen musiikkipalveluun asiakkaille. Suurista mukana on Sony. Kuulostaa aika samalle, mitä Helsingissä yritettiin muutama vuosi sitten. Meillä ajatuksena tosin oli enemmän suoratoistopalvelu.