Kirjastolabra nyt myös Tukholmassa

Labs.kirjastot.fi on saanut uuden ystävän. Myös Tukholmassa on nyt kirjastolaboratorio.

Tukholman SSB Labs (Stockholms stadsbibliotek – Labs) on suoraa jatkoa Kista Idea Labille, mutta nyt koko Tukholman kattavana. Tukholman tavoitteet ja teesit ovat samat kuin meillä: avoin lähdekoodi, avoin data, avoimet käyttöliittymät.

Olemme yhdessä SSB Labsin kanssa perustaneet kirjastojen Nordic Labs -verkoston. Sen tavoitteena on vetää kaikki pohjoismaiset kehittäjäsolut saman katon alle.  Seuraava tapaamisemme on Århusin Next Library -konfessa.

Ps. Ruotsista kuuluu hyvää myös muualta. Ruotsin kirjastoseura on tietojen mukaan juuri sisällyttänyt avoimen, vapaan ja jaettavan bibliografisen datan toimintasuunnitelmaansa 2012-2013. Milloin meillä? Hop hop!