Cycling for Libraries: Berliinissä!

Kuvat: Jonas Tana

Vihdoin Berliinissä! Saavuimme myöhään sunnuntaina keskelle Berliiniä kymmenen rankan päivän jälkeen. Viimeisen päivän etappi oli 140 kilometriä.

Päivät Berliinissä ovat olleet yhtä hulabaloota. Maanantaina pidettiin Cycling for Librariesin loppuseminaari, ja tiistaina ajettiin mielenosoituksessa kirjastojen puolesta läpi Berliinin keskustan. Tässä välissä on hoidettu lehdistöä, hyvästelty kotiinpalaajia ja kuultu uskomattomia puheita. Viimeisen illan juhlat vietimme Tempelhofin lentokentällä sirkusteltassa.

Vastaanotto on ollut aivan uskomaton. Pitkin Saksaa olemme olleet useamman lehden kannessa. Berliinissä olimme niinkin pienen lehden kuin Berliner Zeitungin etusivulla. Cyc4Libin järjestäjät ovat antaneet haastatteluja mm. Der Spiegeliin. Tänään keskiviikkona Mace Ojala ja Jukka Pennanen – aivot Cyc4Libin taustalla – ovat pormestarin vastaanotolla.

Absurdia, mutta totta.

Jos koko projektin yrittäisi vetää muutaman virkkeen alle, se voisi olla jotain tällaista: Kun idea täydellinen, ei tarvita lehdistötiedotteita. Der Spiegel soittaa sulle.

Terveisiä suomalaisesta kirjasto-osaamisesta!