Kirjastodataa Helsingin katukuvassa

Helsingin designpääkaupunkivuodessa näkyy nyt myös kirjastodata. Seuraavan kolmen viikon ajan keskustan ulkomainospaikoilla pyörii tiedon visualisointia tunnetuksi tekevä kampanja, jonka julisteista kaksi on kirjastoaiheista.

Visualisoinnit perustuvat koneluettavaksi avaamaamme HelMet-kirjastojen käyttötietoon. Kirjastodatan visualisoinnit on tuottanut Informaatiomuotoilu.fi.

Molemmat julisteista ovat erinomaisia.

Mitä tietokirjoja kaupunki lukee

Juliste suurempana: www.informaatiomuotoilu.fi

Kaupungin kirjastojen halutuimmat

Juliste suurempana: www.informaatiomuotoilu.fi

Ja juuri tässä on avoimen datan nerokkuus. Kyse on perustiedoista, joita Helsingin kaupunginkirjasto on toimittanut jo vuosia verkkosivuilleen. Ainoa ero on nyt se, että data on todellisesti, koneluettavasti auki. Silloin voi syntyä tällaista jälkeä.

Kirjasto esillä Helsingin parhailla mainospaikoilla. Tämä menee meidän avoimen datan portfoliossa korkealle.