Apps4Finland: kirjastodatan kilpailutyöt ulkona!

Tämän vuoden  Apps4Finland-kilpailu on nyt äänestysvaiheessa. Tänä vuonna saatiin poikkeuksellisen hyviä osallistujia myös kirjastodatan ympärille. Suurin osa kilpailutöistä nojaa keväällä avaamaamme HelMet-rajapintaan.

Kirjastodataa käyttävät työt:

Yksinkertaisesti loistava. Visualisoi HelMet-kirjastojen halutuinta kaunokirjallisuutta huhtikuusta 2007 toukokuuhun 2011.

Visualisoi kirjastojen luokkarakennetta. Erittäin hyvä, paljastaa monia erikoisuuksia. Sisältää myös kirjat.

Suomen kirjastoille on jo olemassa tekemämme iPhone-hakusovellus iKirjasto. Tästä huolimatta – ja juuri tästä syystä – täytyy nostaa hattua tekijälle. Projekti ei ole ollut aivan triviaali, vaikka HelMet API onkin olemassa. Monia hyviä puolia, erityisesti linkki Library Thingin rajapintaan.

Hyviä, osittain jopa todella hyviä ideoita. Karttapohjainen, värikoodattu aineiston saatavuusindikointi on idea, jota en ole aikaisemmin nähnyt. Ajatus on niin hyvä, että se tulee jossain muodossa menemään tuotantoon tulevissa järjestelmissä.

Luonnosmainen toteutus, nerokas idea. Samanlaista palvelua on palloteltu myös meillä. Osoittaa avoimen datan vahvuudet.

Yksinkertainen hakuwidget. Toteutus hyvä, varsinkin ottaen huomioon HelMet API:n tietyt rajoitteet.

Labs-projekti sponsoroi kilpailua. Prosessi on ollut loistava. Tulen kirjoittamaan ajatuksista tarkemmin erillisessä postauksessa.

Nyt vain äänestämään ja kommentoimaan töitä Apps4Finlandin sivuilla!

Be Sociable, Share!